BBAT

img_20161017_182852QUÈ ÉS BBAT?

BBAT és un enfoc dins de la fisioteràpia desenvolupat a Suècia i Noruega a finals dels 80. Durant els últims 15 anys BBAT s’ha implementat en la fisioteràpia clínica en molts altres països i també s’està utilitzant en promoció de la salut i en prevenció d’aquesta.

BBAT es focalitza en la presència conscient en ser, fer i relacionar-se, promovent la qualitat de moviment i la consciència corporal. BBAT treballa en diferents posicions: estirat, assegut, de peu, moviments relacionals, caminar i també inclou el contacte a través del massatge, utilitzant la veu i el so de la “m”.

L’entrenament de BBAT inclou 12 moviments bàsics que són exemple de la multitud de moviments del nostre dia a dia, sent aquests simples (no senzills). Inclou el massatge i una xerrada de reflexió entre pacient i fisioterapeuta sobre els moviments apresos i sobre l’experiència immediata, fent que el pacient respongui a la pregunta: com ha estat això per tu?

El propòsit de la teràpia és concentrar-nos en la qualitat dels moviments de la vida diària, invitant els pacients a explorar i experimentar aquests moviments, implicant-nos a nivell personal per integrar nous hàbits o patrons de moviment.

BBAT tracta la persona com a un tot, connectant el cos físic, els processos mentals i el nostre entorn, posant èmfasis en l’estabilitat postural, la respiració lliure i la consciència mental.

BBAT té eines de valoració validades i de confiança com són el BARS i el BAS-I, així com estratègies estructurades per tractaments individuals i en grup, on el fisioterapeuta actua com a guia, portant la situació terapèutica a la vida diària, així com facilitant l’aprenentatge al pacient a través de la comunicació corporal i utilitzant metàfores en el procés.