FISIOTERÀPIA ESPORTIVA

En aquesta especialitat treballem sobretot tres camps: la prevenció, el tractament de les lesions i la readaptació a l’esforç i el tornar a l’entrenament.

Està adreçada a totes les persones que practiquin esport tant amateur i/o per salut, o professionalment.

Els fisioterapeutes treballem des de la prevenció sobretot fent descàrregues musculars, ensenyant exercicis d’estirament per prevenir lesions i sobrecàrregues.

Tractem les lesions derivades de l’esport com ara: trencaments fibril·lars, esquinços, sobrecàrregues musculars, fascitis, tendinitis, fractures, … i intervencions quirúrguiques (de lligaments, fractures…).

En aquest tractament sobretot utilitzem:

  • les nostres mans fent tot tipus de teràpia manual com: mobilitazacions passives/activo-assistides, Mulligan, massoteràpia, tractaments fascials, recentratges, estiraments passius i actius-assistits, drenatge, tractament de punt gatell, neurodinàmia, desbloquetjos,…
  • Amb agulles: punció seca, messoteràpia, EPTE.
  • Aparatologia: TNS, US, IR, parafina, EMS, magnetoteràpia, INDIBA.
  • Embenats: funcionals, compressius, neuromusculars (kinesiotape), cross tape.
  • Amb l’ajut d’ECÒGRAF per guiar els tractaments.
epte1

Treballem conjuntament amb les diferents professionals del centre també especialitzades en aquest camp, com són les podòlogues i la dietista, per donar una visió global i millorar més ràpidament el pacient.

Les fisioterapeutes colaborem amb els diferents clubs esportius de Capellades, i alguns del voltant. Així com a la Cursa del Neandertal (de l’Aem de Kp) i la de Btt, Torneig Internacional d’Handbol de Sant Esteve Sesrovires, la Collbatonina, la cursa d’Abrera, partits d’andbol, tornejos de vòlei sorra, amistosos de futbol americà…